Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

Eerste deelnemer van "het nieuwe veehouden" organiseert opendag.

afbeelding van Alfons vd Belt

Op zaterdag 30 juni zal Erik Stegink van Piggy’s Palace de deuren op zijn bedrijf open zetten om mensen te ontvangen en kennis te laten maken met Piggy’s Palace.
Erik was vorig jaar een deelnemer van de eerste groep varkenshouders in het leertraject het nieuwe veehouden. In dit traject hebben 6 ondernemers, ieder met een adviseur nagedacht wat voor stappen zij kunnen zetten op het gebied van duurzaamheid in hun bedrijf. Het idee was dat er gezocht zou worden naar de zogenaamde “en en” veehouderij. Daarmee bedoelen we oplossingen die goed zijn voor het varken, het milieu, de varkenshouder, zijn omgeving etc. etc. Elke varkenshouder ging dus op zoek naar oplossingen passend bij hem als ondernemer en passend in zijn eigen situatie.
Aan het eind van het traject heeft iedereen zijn plannen gepresenteerd. Ondertussen zijn we 1 jaar verder en blijken de plannen bij Erik op onderdelen bijgesteld, maar zijn er grote stappen gezet.
Er lopen ondertussen, direct naast de A1, 200 speenbiggen buiten in een weide met modderpoelen, biggenbar, hooiberg en smaakakkers en het PiPaPorc vlees staat op de kaart van een locale horeca gelegenheid.
Erik produceert PiPaPorc vlees met 5 sterren en 3 smaken. De klant kan kiezen uit de smaken: eikeltjes, kruiden of mosterd.  De speenbiggen krijgen verschillende soorten voer.
Tijdens de opendag kunt u de biggen buiten zien wroeten en eten in de voerkeuken, met virtueel bedrijfsbezoek de zeugen in de stal bekijken, een modeshow bijwonen en een gokje wagen in een biggenrace. Verder zijn er hapjes met PiPaPorc vlees te verkrijgen en vele informatiestands.
 
Klik hier voor het programma van deze dag.
 

BijlageGrootte
PDF icon uitnodiging_pp30-06-2012.pdf606.21 KB