Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

Subsidieregeling fijnstofmaatregelen 7 april open

Kleine en middelgrote landbouwonderneming  die investeren in technieken die de uitstoot van fijnstof op hun bedrijf verminderen, kunnen hiervoor subsidie krijgen. Aanvragen kan van 7 april tot en met 2 mei 2014.

Per aanvraag wordt maximaal 55 procent vergoed van de kosten die onder de subsidie vallen. Het subsidiebedrag per aanvraag is minimaal 5.000 euro en maximaal 100.000 euro per aanvraag. Ondernemers die al eerder subsidie kregen voor fijnstofmaatregelen kunnen niet opnieuw een aanvraag doen. 
Voor deze subsidie is dit jaar 5 miljoen euro beschikbaar, dit budget wordt verdeeld op basis van een rangschikking. De subsidie is vooral bedoeld voor pluimveehouders, hier wordt bij de rangschikking rekening mee gehouden.
Bedrijven die in de gemeenten Asten, Nederweert, Deurne of delen van de gemeenten Barneveld, Ede, Renswoude en Scherpenzeel liggen komen eerder in aanmerking voor subsidie. 

Voorwaarden
De subsidie is voor investeringen in één of meer technieken die de uitstoot van fijn stof met ten minste 30 procent verminderen in vergelijking met de emissie volgens de Regeling beoordeling luchtkwaliteit 2007, meldt de RVO. 
Een kleine of middelgrote landbouwonderneming heeft maximaal 250 werknemers en een jaaromzet van maximaal 50 miljoen euro of een maximaal jaarlijks balanstotaal van 43 miljoen euro. 
Voor meer informatie klik hier