Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

Zaaimachine afstellen met hulp van een app

Om hun gebruikers te helpen bij het juist afstellen van de precisiezaaimachine heeft Monosem een handige app ontwikkeld. Naast het berekenen van de zaaiafstand kun je hem ook gebruiken voor het instellen van de kunstmestgift of het toedienen van granulaat.

De app begint met het kiezen van de machine en met welke versnellingsbak hij is uitgerust. Hiervoor heeft Monosem alle bestaande en oudere maïszaaimachine en bietenzaaimachine in de app staan. Voor het bepalen van de zaaiafstand vul je het aantal meters in bij twintig omwentelingen van het wiel. Als alternatief kun je de bandafmeting en het aantal gaten in de zaaischijf invullen. Na het invullen van de gegevens vertelt de app je direct wat de zaaiafstand in de rij zal zijn. Ook geeft hij de hoeveelheid zaden per hectare weer. Afhankelijk van de versnellingsbak wordt een advies gegeven welke tandwielen je moet kiezen.
De app onthoudt gelukkig alle ingevoerde informatie zodat je het later gemakkelijk terug kunt zoeken zonder weer alles te hoeven invoeren. Je kunt de instellingen van verschillende gewassen en machines opslaan. De app is in het Engels, Duits en Frans te gebruiken en alleen voor Android toestellen te downloaden.

 

Reacties

bademik - 16 jan 2014 - 7:29

Ik ben werkzaam als internet/app consultant bij FloraHolland. Mag ik weten wat jullie de keuze is om deze app alleen voor Android en niet voor iOS te ontwikkelen?

Ik hoor graag jullie redenen, mogelijk kunnen wij daar ook rekening mee houden.