Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

20 procent meer bezoekers voor Seed meets Technology 2016

afbeelding van Ronald Hand

Zwaagdijk – van 27 tot en met 30 september heeft in de hallen van Proeftuin Zwaagdijk de derde editie van Seed meets Technology plaats gevonden. Met de uitbreiding van de beursruimte, de introductie van de ‘Vegetable Trials’ en het programma is het aantal bezoekers verder toegenomen.
 
Technologie en Vegetable Trials
Veertig bedrijven uit de zaadwereld presenteerde zich deze dagen op Seed meets Technology. Op de beurs waren demonstraties te zien binnen de thema’s zaad- en coatingtechnologie, veredelingssupport, duurzame gewasbescherming, digital Phenotyping, hydroponics, ERP software, logistiek en robotisering. Een groep deelnemende zaadbedrijven toonde onder de naam ‘Vegetable Trials’ nieuwe rassen op het proefveld. De ‘Vegetable Trials’ bevatten vollegrondsgroenten en kasgroenten.

Symposia
Terugkerend succes waren de symposia hydroponics en digital phenotyping. Beiden bijeenkomsten trokken volle zalen. Duidelijk is dat deze ontwikkelingen de stap naar de praktijk maken en kunnen rekenen op veel belangstelling. Net zo goed bezocht was het nieuwe symposium over toepassing van LED bij veredeling en vermeerdering. De hand-outs van de presentaties zijn te vinden op www.seedmeetstechnology.com.
Diverse bedrijven organiseerden ook zelf bijeenkomsten waar bezoekers aan konden deelnemen. Zo heeft 30MHz een workshop gegeven over het gebruik van draadloze sensors in agrarische omgevingen en hielt Mprise Indigo in samenwerking met Bejo Zaden en Bayer Cropscience een uniek rondetafelgesprek, over IT uitdagingen bij het internationaal produceren van zaden.

LED en Hydroponics
Dit jaar was er een extra hal gericht op LED en hydroponics te aanschouwen. Bedrijven zoals Viscon, Botman Hydroponics, Dry Hydroponics, Nijssen, Certhon, Green Simplicity en Proeftuin Zwaagdijk demonstreerden klimaatkamers voor veredelings- en opkweekmateriaal en hydroponics oplossingen. Inspirerend was het ViVi-concept van Viscon.

Groei Seed meets Technology
Het evenement trok dit jaar zo’n 20% meer bezoekers, waarvan ongeveer de helft afkomstig uit het buitenland. De beurs geniet steeds meer internationale bekendheid, waardoor zaadgerelateerde bedrijven uit het buitenland in steeds grotere getale naar de ‘Seed Valley’ trekken in week 39. De organisatie van Seed meets Technology zet in op samenwerking met de andere open dagen bij zaadveredelingsbedrijven in hetzelfde gebied in dezelfde week. De vierde editie van Seed meets Technology zal plaats vinden van 26 tot en met 29 september 2017.