Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

Informatiemarkt voor agrariërs in de IJsseldelta

Zonnepanelen zijn voor steeds meer agrariërs een manier om energiekosten te verlagen en duurzaam te ondernemen. Het project IJsseldeltaZon helpt de agrariërs met een gratis advies op maat de mogelijkheden in kaart te brengen en gezamenlijk zonnepanelen in te kopen. Op de speciaal georganiseerde informatiemarkt op dinsdagavond 28 oktober kunnen agrariërs zich laten informeren over de haalbaarheid op hun bedrijf en ontdekken wat voor hen de meerwaarde is van zonnepanelen op het dak.

Specialisten van Projecten LTO Noord, Het Oversticht, LTO Noord Advies en zonnepanelenspecialist Tenten Solar geven tijdens de informatiemarkt advies en antwoord op vragen. Daarnaast zijn er twee centrale sessies gepland. In deze sessie vertelt een lokale agrariër over zijn ervaringen met zonnepanelen en vervolgens geven we een voorbeeld over de verschillende mogelijkheden.

De informatiemarkt start om 19.30 uur en duurt tot 22.00 uur en vindt plaats bij Ons Erf aan de Heultjesweg 14 in Kampen.

Gezamenlijk inkopen
Door de zonnepanelen gezamenlijk in te kopen, zorgt Projecten LTO Noord ervoor dat agrariërs in de IJsseldelta de beste prijs / kwaliteitverhouding krijgen. Hierdoor brengen agrariërs de netto investeringskosten omlaag en behalen zij een hoog rendement op de investering.

Gratis advies op maat!
Bewoners en agrarische ondernemers in het buitengebied van Nationaal Landschap IJsseldelta kunnen zich aanmelden voor een gratis advies op maat op de avond of via www.ijsseldeltazon.nl Dankzij dit advies heeft de bewoner of de agrarische ondernemer een beter beeld van wat de zonnepanelen opleveren.

Advies op locatie
Voor diegene die niet aanwezig kunnen zijn bij de informatiebijeenkomst maar wel graag een advies op maat willen, is er de mogelijkheid om een aparte afspraak te maken met Johannes Zijlstra, adviseur duurzame energie. Ook is Het Oversticht aanwezig voor advies over ruimtelijk inpassing op het erf. Zij zijn op 5 en 7 november 2014 aanwezig bij Polderzicht in Mastenbroek. Geïnteresseerden kunnen een afspraak met hem inplannen door te mailen naar jzijlstra@ltonoordadvies.nl