Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

Nieuw, Varkenslyceum in Barneveld

afbeelding van Alfons vd Belt

 
Varkenslyceum, verkort niveau 4 – Groenhorst Barneveld
 
Familiebedrijven in de varkenshouderij worden traditioneel van vader op zoon voorgezet. Maar tegenwoordig is de overname van een varkensbedrijf niet meer zo vanzelfsprekend. De sector bevindt zich immers in een woelig vaarwater. Uit cijfers blijkt echter dat de vraag naar gekwalificeerd personeel in deze sector nog steeds actueel is. Zo neemt de productie op de veehouderijbedrijven hard toe, een ontwikkeling die samengaat met steeds meer aandacht voor diergezondheid en dierenwelzijn.
Welzijn, gezondheid en economie zijn dan ook belangrijke aandachtspunten in de varkenshouderij, net als bedrijfsvoering, marketing en innovatie.
 
Groenhorst Barneveld heeft met het oog hierop het Varkenslyceum opgezet, in samenwerking met de Christelijke Agrarische Hogeschool (CAH) in Dronten.
Het Varkenslyceum biedt een 4-jarige mbo/hbo opleiding en leidt op tot ondernemer Varkenshouderij. Je volgt gedurende 2 jaar lang de praktijkgerichte opleiding bij het Groenhorstcollege Barneveld. Dat betekent 3 dagen werken en 2 dagen in de week naar school. Hier zal de focus vooral liggen op vakkennis, -vaardigheid en ondernemerschap. In leerjaar 3 en 4 volg je de opleiding op Hbo niveau bij de CAH in Dronten. Mocht je besluiten na 2 jaar te stoppen dan kun je na voldoende afsluiting met een BBL niveau 4 van school af. Anders kun je nog 2 jaar door voor het Associated Degree (AD) op HBO-niveau. Wanneer je al een opleiding heb afgerond kun je er ook voor kiezen om losse cursussen te volgen. Eind Mei maken wij ons cursusaanbod bekend.
 
Omschrijving opleiding
Als Varkenshouder/Voorlichter/Adviseur ben je ondernemer en van vele markten thuis. Je kunt een varkensbedrijf runnen en de lijnen uitzetten voor de toekomst. Uiteraard ken je de intensieve veehouderij van haver tot gort en heb je te maken met de dagelijkse verzorging van de dieren. Je hebt een goed overall inzicht en houdt ook zicht op de economische belangen. Je werkt graag resultaatgericht en vindt het daarnaast een uitdaging om productiesystemen te optimaliseren en te verbeteren.
Boekhouding en computersystemen hebben geen geheimen voor je.
Je hebt contact met allerlei mensen die direct of indirect bij het bedrijf betrokken zijn.
Voor meer informatie: Groenhorstcollege Barneveld, Annemiek Bloed,
tel. 0342 – 455 500,
Klik hier voor e-mail