Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

Overijsselse melkveehouders werken aan efficiëntie op het bedrijf

Inschrijving 'Vruchtbare Kringloop Overijssel' van start

Overijsselse melkveehouders die hun kennis willen vergroten over de efficiëntie van hun bedrijf kunnen zich tot 28 juni 2015 aanmelden voor het eerste jaar van Vruchtbare Kringloop Overijssel. In dit project werken veehouders aan het verbeteren van de kringloop op hun bedrijf. In studiegroepen onder leiding van experts wordt gewerkt aan mineralenbenutting en beperken van verliezen. Verbeteren van het bedrijfsresultaat én bewust omgaan met de mineralenstroom is het resultaat.

Uit het lopende project Vruchtbare Kringloop Achterhoek en Liemers blijkt dat op veebedrijven nog veel verbeterd kan worden aan de vruchtbaarheid van de bodem. Middelen daarvoor zijn: verhogen organische stof gehalte en het vochthoudend vermogen, verbeteren van bodemstructuur en voorkomen van uitspoeling van fosfaat, nitraat en kali. Veel agrariërs willen daar graag verder mee aan de slag, met ondersteuning van experts en collega’s. Vruchtbare Kringloop Overijssel biedt melkveehouders in Overijssel de kans om hun kennis aan te scherpen en ervaringen te delen met collega-veehouders in studiegroepen en in themabijeenkomsten. Dit jaar staan de Kringloopwijzer en de bodem centraal.

In 2015 /2016 krijgen 300 melkveehouders in Overijssel de kans om hun bedrijf bedrijfseconomisch te verbeteren door middel van vijf verdiepingsbijeenkomsten. In het voorjaar van 2016 start een vervolgtraject.

Kosten en aanmelden
De eigen bijdrage voor deelname aan het eerste jaar van Vruchtbare Kringloop 340,00 euro excl. btw. Leden en aspirant leden van LTO Noord krijgen 100,00 euro korting, zij betalen dus 240,00 euro excl. btw. Aanmelden kan tot 28 juni. Meer informatie over het programma, kosten en aanmelden is beschikbaar via www.vruchtbarekringloop.nl/overijssel

Initiatiefnemers
Vruchtbare Kringloop Overijssel is een initiatief van LTO Noord samen met de veevoerleveranciers Agrifirm Feed en ForFarmers en werkt samen met het project Kringlooplandbouw in de IJsseldelta. De projectcoördinatie is in handen van Projecten LTO Noord. ForFarmers en Agrifirm Exlan zijn betrokken bij de uitvoering van het project. Provincie Overijssel financiert mee.