Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

Quickscan brengt asbestsituatie in beeld

Het landelijk stimuleringsprogramma AgroAsbestveilig wil het proces van asbestverwijdering vergemakkelijken, verbeteren en versnellen. Te beginnen met het in beeld brengen van de eigen asbestsituatie met behulp van een quickscan.

Asbest vormt een groot risico voor de gezondheid en heeft een negatieve invloed op de waarde van vastgoed. Bovendien is het vanaf 2024 verboden om asbesthoudende daken te hebben.
De ervaring van AgroAsbestveilig – een initiatief van LTO Nederland, LTO Noord, ZLTO, LLTB, het ministerie van Infrastructuur en Milieu en Achmea – leert dat ondernemers zich aan het oriënteren zijn op de mogelijkheden om asbestdaken te vervangen. De quickscan helpt bij deze oriëntatie.

 
Agroasbestveilig.nl
De quickscan geeft op basis van een aantal bedrijfsspecifieke gegevens een beknopt ‘asbestprofiel’. Het brengt in beeld welke stappen een ondernemer moet doorlopen om het aanwezige asbest te saneren en welke producten en diensten beschikbaar zijn om een ondernemer gedeeltelijk of geheel te ondersteunen in het complexe traject van asbestverwijdering. Individueel of in een collectief.
De quickscan is een samenwerkingsverband tussen AgroAsbestveilig, Rombou, MKB Adviseurs Food & Agri en LTO Ledenvoordeel en te vinden op de website. Naast de quickscan biedt AgroAsbestveilig praktische, technische en financiële informatie over asbestsanering, evenals een overzicht van collectieve trajecten waar geïnteresseerden mogelijk op aan kunnen sluiten.