Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

Tenten Solar weer leverancier voor Vraagbundeling Zonnepanelen

Wageningen 30 juni 2014 - Vandaag heeft LTO Energie namens LLTB, LTO Noord en ZLTO de overeenkomst verlengd met Tenten Solar. Ook voor de vijfde ronde Vraagbundeling Zonnepanelen zal Tenten Solar de levering van zonnestroominstallaties verzorgen. De tweede gunning kreeg de leverancier
niet cadeau. Ook deze ronde was er weer een zorgvuldig aanbestedingstraject. Met een scherp aanbod voor turn-key (compleet en werkend) geleverde installaties kwam Tenten Solar net als in ronde 4 als beste uit de bus. Hiermee bewijst de leverancier geen toevalstreffer te hebben gemaakt met de gunning van ronde 4.
 
Uitgebreide aanbesteding
Gelet op de ontwikkelingen op de markt van zonnepanelen is LTO Energie - net als in de vier eerdere rondes - ook nu weer zorgvuldig te werk gegaan. Bij het bepalen van het meest aantrekkelijke aanbod is niet alleen gekeken naar de prijs. Ook de technische kwaliteit van de zonnepanelen, het rendement en
andere factoren (als betrouwbaarheid van de leverancier op basis van financiële gegevens, leveringscapaciteit, serviceverlening) speelden een belangrijke rol. Tenten Solar heeft het meest aantrekkelijke aanbod ingediend. Bijkomend voordeel is dat Tenten Solar reeds ruime ervaring heeft op het gebied van agrarische projecten én ervaring met het LTO collectief. Dit bedrijf is in heel Nederland actief en beschikt tevens over een team ervaren en goed opgeleide installateurs. Er zijn per regio meerdere PV-installateurs beschikbaar voor realisatie en nazorg.
 
Scherp aanbod
Vraagbundeling Zonnepanelen is een project gericht op het ondersteunen van LTO-leden bij het installeren van zonnepanelen op agrarische gebouwen. Gezamenlijk inkopen maakt zonne-energie namelijk aantrekkelijk, ook zonder subsidie. Gelet op de procedure kan LTO Energie ook deze vijfde ronde met trots zeggen dat op het moment van gunning het beste aanbod, uit een representatieve groep aanbieders op de markt, is geselecteerd.
 
Verduurzaming
Er is nog steeds volop belangstelling voor zonne-energie in de agrarische sector. Verduurzaming van de agrarische bedrijfsvoering is voor de drie LTO organisaties (LLTB, LTO Noord en ZLTO) een belangrijk speerpunt. Daarin past ook het zo goed mogelijk benutten van zonne-energie door het plaatsen van zonnepanelen op agrarische gebouwen. Door grootschalig in te kopen willen de LTO organisaties voor hun leden de beste prijs-kwaliteitverhouding garanderen. Na vier succesvolle rondes van ‘Vraagbundeling Zonnepanelen’ is nu de vijfde ronde in volle gang.