Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

Bio-energiedag Oost Nederland was weer een succes!

Voor de vijfde keer heeft op 30 oktober j.l. onder grote belangstelling de Bio-energiedag plaatsgevonden op het provinciehuis in Zwolle. Ook deze keer vonden eerst excursies plaats naar de houtketel van de Muziekwijk en naar de innovatieve slibvergister van het Waterschap Reest en Wieden in Echten.
René Venendaal heette de deelnemers namens het bestuur van BEON van harte welkom, en gedeputeerde Ineke Bakker onderstreepte in haar inleiding het belang van bio-energie voor de provincie Overijssel. Het plenaire gedeelte werd afgesloten met een bijdrage van Dorette Corbey van de Commisse Corbey voor duurzaamheidsvraagstukken rond biomassa. Zij schetste het proces om te komen tot duurzame biomassa en bepleitte in haar betoog - en ook in Brussel - dat de duurzaamheid van biomassa eenvoudiger bepaald moet worden en overgelaten zou moeten worden aan de regionale autoriteiten, in plaats van het instandhouden van de diverse ingewikkelde certificeringssystemen. 
Hierna gingen drie parallelsessies van start: over lokale energieprojecten met het voorbeeld van het Bio-energiedorp in het Duitse Saerbeck, vergisting waar onder meer de Routekaart voor hernieuwbaar gas werd voorgesteld, en een parallelsessie over onderzoek en projectfinanciering. 
De dag werd afgesloten met een samenvatting van alle bijdragen door coördinator Frans Feil. Onder het genot van een hapje en een drankje werd nog lang nagepraat.
De presentaties zijn te vinden op de website van BEON.