Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

Resultaten Groene Kennis Coöperatie gebundeld

Met de meerjarenafspraak ‘Kennis voor kwaliteit van leven’ werd in 2006 de basis gelegd voor de Groene Kennis Coöperatie (GKC). Inmiddels is een 'nieuwe fase' aangebroken en is de GKC opgeheven. Het blad ‘Overzine’ toont de resultaten van 7 jaar samenwerking binnen de GKC.

 

Binnen de GKC werkte de gehele groene onderwijskolom samen aan kenniscirculatie en innovatie. In Overzine is te lezen: ‘Ze werden daartoe in staat gesteld door ‘de Groene Plus’, die het Ministerie van LNV (tegenwoordig EZ) voor dit doel beschikbaar stelde via verschillende subsidieregelingen’.

Kennisverspreiding en innovatie

De GKC ondersteunde scholen, in het bijzonder bij de uitvoering van de regeling Kennisverspreiding en Innovatie Groen Onderwijs (KIGO). Overzine geeft een overzicht van alle KIGO-projecten. In het voorwoord van het magazine stelt Gerlinde van Vilsteren, destijds directeur van de GKC: ‘Maar Overzine is meer dan een opsomming. We laten zien dat de projecten resultaten hebben opgeleverd voor verschillende doelgroepen (vmbo tot wo) en met verschillende producten: van dossiers en websites, tot docentendagen en tijdschriftartikelen’.

Materialen en onderwijsniveaus

De projecten zijn destijds onder regie van de diverse GKC-programma’s uitgevoerd en ook als zodanig in het magazine opgenomen. De in totaal 13 programma’s variëren van voeding en gezondheid en multifunctionele landbouw tot leven lang leren en dierenwelzijn. Aan het woord komen de programmaleiders over hetgeen bereikt is in hun programma's en welke netwerken er zijn ontstaan. Hen is ook gevraagd een project uit te lichten dat extra aandacht verdient.
Per project is in één oogopslag te zien voor welke onderwijsniveaus het project is bedoeld en welke materialen het heeft opgeleverd. In totaal zijn er, zoals gemeld op de cover van het magazine, 200 projecten opgezet en uitgevoerd.
Overzine is het derde magazine van de GKC. Het is uitgebracht in een gedrukte en digitale versie. In de digitale versie is bij ieder programma een overzichtspagina van de netwerken gevoegd. De gedrukte versie van Overzine is breed verspreid in het groene onderwijs. Meer exemplaren zijn verkrijgbaar bij de Groene Tafel/Groene Kennis Coöperatie via Jacoline van der Zijden (zie rechtsboven).

Lees het magazine