Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

Vallei Boert Bewust wint aanmoedigingsprijs

Het project 'Vallei Boert Bewust' heeft de Aanmoedigingsprijs voor de Utrechtse land- en tuinbouw gewonnen.

De Utrechtse gedeputeerde Bart Krol reikte de prijs vrijdagochtend tijdens de Dag van LTO Noord Utrecht op Boerderij Mereveld in Utrecht uit aan Jan Overeem en Lisanne Oskam van Vallei Boert Bewust.

Bij Vallei Boert Bewust draait het erom te laten zien wat zich afspeelt in de stallen en daarbij het contact te zoeken met de maatschappij.

Maatschappij
Agrarische ondernemers proberen in het Valleigebied burgers bij hun bedrijven te betrekken en te laten zien hoe ze als ondernemers rekening houden met de maatschappij.

Het project is een samenwerking van LTO Noord, Projecten LTO Noord, NVV, een aantal gemeenten en de gebiedsraad van Gebiedscoöperatie O-gen. Die laatste coördineert ook de uitvoering.

Goodwill kweken
‘Vandaag de dag moet je als boer meer rekening houden met de medebewoners in een gebied’, zegt stuurgroeplid Overeem. ‘Daar hoort ook bij dat je laat zien wat je aan het doen bent en uitlegt waarom je het doet. Er is zo veel onwetendheid. Burgers willen het graag weten en zo kweek je goodwill.’

Vallei Boert Bewust begon eind vorig jaar en telt nu veertig deelnemers uit verschillende sectoren. Er zitten er tien in de pijplijn. Dit jaar wil de organisatie richting de honderd deelnemers.

Gelderland
Bijzonder is dat het winnende initiatief zich niet alleen in provincie Utrecht afspeelt, maar ook voor een groot deel in Gelderland. Leden van LTO Noord De Liniedijk vertegenwoordigen de Utrechtse tak. ‘Het mooie is dat dit van onderaf is opgebouwd’, aldus Overeem.
 
Bron: Nieuwe oogst