Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Artikelen van Veehouderij - Melkvee

'EU moet rekening houden met opbrengend vermogen van grond in Bretagne'

Boeren in Bretagne, in het westen van Frankrijk, zouden graag zien dat de EU meer oog heeft voor het opbrengend vermogen van hun regio. Net als in Nederland profiteren ze van een goede bodem en milde winters, maar ook van de ruime hoeveelheid neerslag die daar valt, zodat de productie optimaal kan verlopen. Mits Brussel niet te veel beperkingen oplegt, stelt veehouder Jan Peter de Olde.

België ziet blauwtong als crisis en helpt boeren

De Belgische minister David Clarinval van Landbouw en Zelfstandigen erkent de rundvee- en schapenhouderij als sectoren in crisis. Hierdoor komen ondernemers waarvan vee door het blauwtongvirus is getroffen in aanmerking voor betalingsondersteuning voor hun sociale bijdragen in het derde kwartaal van 2024.

Veestapel dreigt door scherpere excretieplafonds voor 2025 te schieten

De Nederlandse veestapel dreigt door aangescherpte stikstof- en fosfaatplafonds voor 2025 te gaan. Op basis van de huidige excretiecijfers lijken de normen voor 2024 wel te worden gehaald. De melkveehouderij komt wel boven het fosfaatplafond, maar dat heeft geen consequenties.

Oekraïne-vlogger Kees Huizinga: 'Vrachtwagens komen bult niet op'

Het is weer druk op de percelen van Kees Huizinga, de Nederlandse boer in Oekraïne. Het mais hakselen neemt veel tijd in beslag. Er is wat vertraging, omdat de vrachtwagens niet over de bult kunnen komen, maar terug blijven rollen. 'Helaas. De helling is te steil', concludeert Huizinga.

Veemarkten passen kalvernoteringen aan voor witblauw-kruislingen

De veemarkten van Leeuwarden en Purmerend passen de noteringscategorieën aan. Er komt een extra categorie voor kalveren zwaarder dan 60 kilo. Daarmee is de waarde van Belgisch Witblauw-kruislingskalveren beter in te schatten.

Leren van elkaars cijfers met Opticow

Zoveel cijfers en gegevens over je melkveebedrijf, maar hoe kun je de bedrijfsresultaten ermee optimaliseren? Opticow geeft inzicht in het cijferoerwoud. Dit najaar start Arvalis in Limburg met het concept dat al jaren in Noord-Brabant loopt.

Aantal blauwtong besmette bedrijven binnen week verdubbeld

Met 1.054 klinisch positieve bedrijven en 2.753 positief geteste bedrijven stijgt het aantal door blauwtong besmette bedrijven hard door. In totaal gaat het om 3.807 besmette bedrijven. Dit zijn 898 bedrijven meer dan maandag en 2.085 meer dan vorige week donderdag. Ruim een verdubbeling in een week tijd.

Landbouwvakbeurs Assen voortaan om het jaar

De Landbouwvakbeurs in Assen krijgt vanaf 2025 een vernieuwde opzet als tweejaarlijkse beurs. De geplande editie in november van dit jaar gaat niet door. Dat heeft organisator CNO-Expo donderdag bekendgemaakt.

Maismeetnet-deelnemer Pieter Peters heeft golvende mais

De mais van Maismeetnet-deelnemer Pieter Peters uit het Brabantse Oirschot staat er golvend bij. Op het ene perceel staat de mais 2,5 meter hoog en op het andere perceel staat het gewas beduidend lager. Oorzaak: het natte voorjaar. 'Hier hebben we best goede mais, maar andere percelen zijn wat minder leuk om naar te kijken', vindt Peters. 'Je kunt daar precies zien waar het land onder water heeft gestaan.'

Genosource Captain aan kop bij stierindexen

Na zes stierindexdraaien in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk aan kop in de ranglijst te hebben gestaan, staat de stier Genosource Captain nu ook bij de stierindexen zwartbont in Nederland bovenaan. De stier van ST Genetics Holland stoot Delta Reloader naar de tweede plaats.

Pagina's