Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Dossier:

Infoloket Duurzame Energie

Windenergie

LTO Noord maakt onderscheid tussen grootschalige (>25 meter) en kleinschalige windmolens, waarbij grote windmolens buiten de scope van het Energieloket vallen. De reden hiervoor is de complexiteit bij grote windmolens, waarbij vaak bestemmingsplanprocedures, vergunningaanvraagprocedures, samenwerkings- en financieringsvormen worden doorlopen en gezocht en waarvoor zeer specifieke expertise nodig is. Daarom is LTO Noord voor grootschalige windmolens een samenwerking aangegaan met Windunie.
 
De samenwerking houdt concreet in dat wij u na een eerste toetsing doorverwijzen naar Windunie. De samenwerking is formeel gemaakt middels een door beide partijen ondertekend convenant.
 
 
Windmolens klein                                                                                                    
Kleinschalige windmolens zijn normaliter molens die op of in de directe nabijheid van uw erf gesitueerd kunnen worden.  Ook directe montage op of aan schuur, stal of woning is technisch mogelijk bij sommige aanbieders van kleine windturbines.
 
De huidige kleine windturbines hebben een te hoge aanschafprijs om met de stroomopbrengsten de investering terug te verdienen binnen een acceptabele tijd. In de nabije toekomst zou deze vorm van energieopwekking (financieel) interessant kunnen worden.  Dit is afhankelijk van de ontwikkelen op de stroommarkt (hogere stroomprijs), saldering, zelflevering en aanschafprijs.
 
Voor vragen kunt u contact opnemen met Auke Jan Veenstra, Kenniscoördinator Duurzame Energie.

BijlageGrootte
PDF icon wie_is_windunie_agriconnect.pdf195.65 KB
Is deze informatie waardevol voor u? - Deze functie is 'anoniem' en enkel gericht naar de dossier beheerder!