Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Dossier:

Goed boeren in kleinschalig landschap

Resultaat

In juni 2013 zijn agrarische ondernemers in de gemeenten Tubbergen en Dinkelland per brief uitgenodigd om de mestcheck op www.mestcheck.nl in te vullen. Vind hier de uitkomsten. Ook organiseerde “Goed boeren in kleinschalig landschap” een informatiebijeenkomst over het mestoverschot in Noordoost-Twente.

“Goed boeren in kleinschalig landschap heeft een deskstudie uitgevoerd naar mestverwerkingstechnieken. Bekijk de volledige rapportage of lees de samenvatting:
 

Tips voor een geconstateerd mestoverschot
Mogelijk kan u op basis van de Bedrijfsspecifieke Excretie (BEX) meer eigen mest op eigen grond plaatsen of mest van anderen afnemen. Voor iedereen die nog niet mee doet aan de BEX kan het verstandig zijn om deze eens voor uzelf in te vullen. Download hiervoor de excretiewijzer (klik hier) of bespreek dit met uw voerleverancier. Voor bedrijven met een overschot kan het interessant zijn om te kijken naar de mogelijkheden voor plaatsingsruimte in uw omgeving. Of onderzoek de mogelijkheden voor het verlagen van de kosten van de mestafzet door gebruik te maken van een mestscheider.

Is deze informatie waardevol voor u? - Deze functie is 'anoniem' en enkel gericht naar de dossier beheerder!