Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Dossier:

Kennisbank arbeid

Kennisbank Arbeid

In dit dossier

Dossierbeheerder

Werkgeverslijn

Kennisoverdracht via uw ervaren medewerkers

Investeren in de kennis en vaardigheden van uw medewerkers is van groot belang voor de continuïteit van uw bedrijf. Vaak wordt in dat geval als eerste gedacht aan scholing en opleiding door een scholings- of opleidingsinstituut.
Het is echter de moeite waard eerst stil te staan bij de mogelijkheden van kennisoverdracht binnen uw bedrijf door uw eigen al ervaren medewerkers. Ervaren medewerkers beschikken vaak over een schat aan kennis en werkervaring die zij kunnen overdragen aan nieuwkomers en minder ervaren medewerkers. Daartoe moet wel eerst in kaart worden gebracht over welke specifieke kennis en vaardigheden uw ervaren medewerkers beschikken.
 
Door LTO is een aantal praktische instrumenten ontwikkeld die o.a. betrekking hebben op de omgang en inzet van ervaren medewerkers. Deze instrumenten zijn direct toepasbaar binnen uw organisatie. Eén van deze instrumenten is de Checklist kennis en kunde van oudere werknemers. Met deze checklist  kunt u de kennis en ervaring van uw ervaren medewerkers in kaart brengen.

Is deze informatie waardevol voor u? - Deze functie is 'anoniem' en enkel gericht naar de dossier beheerder!