Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Dossier:

Kennisbank arbeid

Kennisbank Arbeid

In dit dossier

Dossierbeheerder

Werkgeverslijn

Multifunctioneel ondernemen

De omzet van de multifunctionele landbouw nam in de periode 2007-2009 toe met naar schatting 28%. Dat is een forse groei. Veel multifunctionele boeren investeren, professionaliseren en schalen op. Dit brengt nieuwe uitdagingen. Veel van die uitdagingen hebben te maken met de manier waarop de ondernemers hun bedrijf organiseren. De cijfers geven ook weer dat het aantal multifunctionele bedrijven is teruggelopen van 73.008 in 2009 tot 70.392 in 2011, waar het omzetaandeel toeneemt. Met andere woorden; de sector professionaliseert.
 
Bij groei, samenwerking en/of overdracht komen tal van vragen naar boven die te maken hebben met vermogen, bedrijfscontinuïteit en de fiscus. Denk ook aan zaken als werken met personeel, hoe pas je dat in in de huidige bedrijfsstructuur? De stap van ondernemer naar werkgever kan groot zijn.

Om u te ondersteunen bij de overgang van ondernemer naar werkgever is een breed pallet aan informatie en instrumenten ontwikkeld, dat wordt ontsloten middels deze kennisbank. Algemene informatie, centraal aangeboden, toegespitst op uw situatie, waarin wij alvast hebben uitgezocht hoe het moet en u dat wiel niet opnieuw hoeft uit te vinden
 
De meest voorkomende vragen zijn gebundeld in de brochure ‘wat mag ik’, hier te downloaden.
 
Antwoorden op vragen aangaande ruimte en inrichting, natuur en landschap of milieu is te vinden via deze link. De Rijksoverheid publiceert informatie voor ondernemers via Antwoord voor Bedrijven.

Is deze informatie waardevol voor u? - Deze functie is 'anoniem' en enkel gericht naar de dossier beheerder!